Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šternberk chce atletický ovál

LogoAKSternberkbig.jpgV odkaze níže přetiskujeme článek, který vyšel v tisku, o zájmu a záměru výstavby atletického zázemí ve Šternberku. Mohu potvrdit že s vedením Města Šternberka intenzivně jednáme o podpoře této výstavby pro šternberské atlety. 

Šternberk chce atletický ovál
5plus2 | 31.1.2014 | Rubrika: Křížem krážem | Strana: 4 | autor: vladimír onderka | Téma: Město Šternberk

Dráha s tartanovým povrchem ve městě není. Chybí nejen sportovcům, ale i školákům a studentům při výuce tělocviku.

Příznivci atletiky se možná příští rok dočkají nového sportoviště. Jeho stavbu plánuje šternberská radnice. Součástí nového areálu by měl být ovál ...pro vyznavače sprintů i delších tratí a doskočiště pro skokany. Po vybudování oválu volají sportovci i školská zařízení. Sportovci ze Šternberska původně ve městě atletický ovál měli. Vedl podél bývalého škvárového fotbalového hřiště. Při modernizaci plochy na hřiště s umělou trávou, které se vyznavači kopané dočkali zhruba před čtyřmi lety, ovál zanikl. A to bez náhrady.
Není kde trénovat
"Od té doby sportovní kluby řeší, kde budou trénovat. O vybudování oválu s námi nejednají jen zástupci atletického klubu a klubu orientačních běžců, ale také fotbalisté a hokejisté. I oni by potřebovali ovál k tréninku," uvedl starosta Šternberku Stanislav Orság.
Doplnil, že po sportovišti volají také představitelé škol. Areál chtějí využívat v hodinách tělesné výchovy. "Máme ve městě tři základní školy. K tomu střední odborné učiliště a gymnázium," podotkl starosta.
Radnice se podle Orsága letos pustí do přípravy stavby. "Určitě budeme chtít mít do konce roku hotovou studii záměru. Nemělo by to být nic složitého. Bude se jednat o typový projekt. Atletické ovály fungují všude stejně, není moc co vymýšlet," řekl starosta.
Rozhodnou noví zastupitelé
O samotné stavbě bude rozhodovat podle něj až městské zastupitelstvo, které vzejde z podzimních komunálních voleb. "My budoucím zastupitelům připravíme podklady tak, aby se projekt mohl realizovat v příštím roce. Samozřejmě ale bude záležet na tom, jaké zastupitelstvo zvolí priority z hlediska investic," upřesnil Orság.
Osobně se domnívá, že by budoucí zastupitelé vybudování sportoviště měli podpořit. "Město s naším počtem obyvatel si atletické sportoviště určitě zaslouží," prohlásil šternberský starosta.
V případě že ovál dostane zelenou, vyroste u fotbalového hřiště. "Soustředit více sportovišť do jedné lokality má svou logiku," podotkl Orság.
K nákladům projektu uvedl, že se mohou pohybovat v rozmezí od devíti do patnácti milionů korun. Částka se bude odvíjet od vybavení sportoviště. Především od toho, zda areál bude disponovat zázemím pro sportovce a diváky. Tedy zda u něj radnice nechá vybudovat také šatny a tribunu.

Město s naším počtem obyvatel si atletické sportoviště určitě zaslouží.