Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umím to s mapou? - 4. týden

V odkazu máte informace na novou aktivitu na týden od 15.2.2021. 

Milí atleti,
v tomto týdnu jsme si aktivitu vypůjčili od orientačních běžců. Určitě jste si všimli, že v našem lese u Kiosku jsou rozmístěny pevné kontroly. Všechny tyto kontroly jsou zaznačeny v mapě pro orientační běh. My tuto mapu využijeme a nabízíme Vám dvě možné aktivity.
1) Můžete si závodit - změřit si čas jako klasický orientační běh – start a cíl je na Kiosku – u informační tabule o Areálu pevných kontrol (https://mapy.cz/s/golotutoja). V mapě je zakreslena trať s pěti kontrolami. Volba trasy je na Vás, musíte však projít kontroly ve stanoveném pořadí. Na okraji mapy je místo pro „oražení“ kontrol. Jsou zde i popisky, co která kontrola označuje. Na e-mail nám zašlete výsledný čas – jak dlouho Vám oběhnutí všech kontrol ze startu do cíle trvalo.
2) Kdo nechce soutěžit s časem, může zvolit variantu druhou – kolik kontrol jste v lese našli. V mapě (a v lese) je 20 kontrol. Vy si můžete nezávisle na připravené trase vybrat své vlastní kontroly, které byste chtěli v lese najít a nám pak můžete poslat info, kolik jste jich navštívili.
A teď to nejdůležitější – KDE VEZMU MAPU? Po dohodě s majiteli obchodu Řeko (díky jim) jsme zřídili provizorní výdejní okénko v kuchyňce na Olomoucké 13 (https://mapy.cz/s/jekazobanu). Zde si můžete mapu vyzvednout (v otevíracích hodinách).
Tak doufáme, že nezabloudíte a užijete si zase něco netradičního.